Чи знали Ви, що Арахіс не є горіхом? Це правда. Арахіс є бобовою рослиною. На відміну від волоського горіха, мигдалю та інших горіхів, що ростуть на деревах, арахіс росте під землею.
15-20 шт
вітамін Е, кальцій, клітковина, антиоксиданти
Білки | Жири | Вуглеводи | ККАЛ |
---|---|---|---|
26 | 49 | 9 | 50 |
Чи знали Ви, що Арахіс не є горіхом? Це правда. Арахіс є бобовою рослиною. На відміну від волоського горіха, мигдалю та інших горіхів, що ростуть на деревах, арахіс росте під землею.
15-20 шт
вітамін Е, кальцій, клітковина, антиоксиданти
Білки | Жири | Вуглеводи | ККАЛ |
---|---|---|---|
26 | 49 | 9 | 50 |
Арахіс відноситься до одного сімейства рослин – бобових, поряд з квасолею та горохом. Точне походження арахісу невідоме, але вважається, що він з’явився у Перу чи Бразилії.
Хоча арахіс не є горіхом, дослідження показують, що він має ті ж корисні властивості, що й лісові горіхи. Вживання однієї порції на день дає енергію і є гарним джерелом поживних речовин, мінералів, вітамінів та антиоксидантів, таких як Ресвератрол, який, як було встановлено, допомагає запобігти деяким видам раку, хворобам серця та дегенеративним захворюванням нервів.
Купуючи арахіс його можна вживати як повноцінний перекус, як інгредієнт, що підвищує рівень білка в салатах та інших стравах або як смачний десерт у шоколадній глазурі. Вибирайте сирий, смажений і приготуйте глазурований медом, покритий йогуртом або солоний арахіс, куштуйте смаки і підбирайте що більше подобається Вам.
Арахіс - це прекрасний профілактичний засіб проти анемії, завдяки залізу, що міститься в ньому. Вітаміни групи В, що входять до складу позитивно впливають на поліпшення пам'яті і концентрацію уваги. Триптофан, на який багатий арахіс, захищає від затяжної депресії, власної незадоволеності, підвищує настрій. З ним ви забудете про безсоння та головні болі, які можуть бути пов'язані зі стресами та нервовими збудженнями. Арахіс відмінно впливає на гормональне тло жінки, регулярно вживаючи його ви зможете відновити і привести в норму свій менструальний цикл. Омега-3, яка є у складі арахісу, дуже важлива для жінок. Вона бере участь у регенерації клітин і тканин, при цьому уповільнює процеси старіння. А це все позитивно впливає на стан нігтів, волосся і шкіри.
Мінерали, а також вітаміни, якими багатий арахіс, позитивно впливають і на організм чоловіків. Наприклад, вживаючи у своєму раціоні цей горіх можна позитивно вплинути на чоловічу потенцію. Цинк та вітаміни, які присутні у складі горіха сприятливо впливають на передміхурову залозу, яка починає активніше виробляти статеві гормони. Чоловіки, які активно займаються спортом, і які часто зазнають фізичних навантажень, оцінять високу калорійність арахісу. А амінокислота – метіонін відмінно допомагає у зміцненні та наборі м'язової маси. Вітаміни групи В, зокрема тіамін, біотин і рибофлавін, сприяють зниженню ймовірності випадання волосся у чоловіків.
Вводити арахіс у свій раціон бажано поступово, особливо це стосується дітей. Основні протипоказання для арахісу:
хвороби вен та суглобів (подагра, артроз, варикоз)
панкреатиту
порушення роботи нирок та жовчного міхура
Надмірне вживання загрожує розладом шлунково-кишкового тракту, алергічною реакцією, набором зайвої ваги.
Бертоліття, саме так називається дерево-гігант на якому ростуть плоди на вигляд схожі на кокос. Насіння всередині таких кокосів індіанці називали “даром небес”, а в сучасному світі ми називаємо їх “бразильський горіх”.
10 шт
вітамін Е, кальцій, клітковина, антиоксиданти
Білки | Жири | Вуглеводи | ККАЛ |
---|---|---|---|
14.3 | 66.4 | 4.8 | 656 |
Бертоліття, саме так називається дерево-гігант на якому ростуть плоди на вигляд схожі на кокос. Насіння всередині таких кокосів індіанці називали “даром небес”, а в сучасному світі ми називаємо їх “бразильський горіх”.
10 шт
вітамін Е, кальцій, клітковина, антиоксиданти
Білки | Жири | Вуглеводи | ККАЛ |
---|---|---|---|
14.3 | 66.4 | 4.8 | 656 |
Бразильські горіхи можуть бути частиною загального плану здорового харчування, оскільки вони містять велику кількість інших основних поживних речовин. Вони є відмінним джерелом антиоксидантного вітаміну Е, який є необхідним для підтримання клітинних мембран і захисту здоров’я шкіри.
Бразильські горіхи є відмінним джерелом кількох вітамінів групи В, які варіюються в залежності від поліпшення здоров’я мозку і підвищення метаболізму. Ви також знайдете велику кількість міді, магнію, калію, кальцію і цинку в бразильських горіхах.
Багато сирих горіхів мають відмінні властивості для здоров’я, але бразильські горіхи, безумовно, знаходяться в самому верху списку.
Селен, що у складі горіха впливає нашу імунну систему, завдяки чому наш організм краще бореться з вірусами і застудами. Високий вміст клітковини та її очисний вплив налагоджує роботу кишечника та ШКТ. При сильних отруєннях важкими металами, у тому числі і миш'яком, бразильський горіх сприяє миттєвому виведенню з організму. Знижує високий рівень цукру в крові, тим самим захищаючи від атеросклерозів та діабету. Для щитовидної залози цей горіх буде також дуже корисним, особливо в період вагітності. У його складі міститься вітамін Е, який дає нашій шкірі здоровий вигляд, зміцнює наші нігті та волосся. Для жінок охочих схуднути - це чудовий помічник, здатний знижувати рівень холестерину в крові.
Завдяки селену цей горіх сприяє підвищенню рівня тестостерону, за рахунок цього активізується вироблення сперми і сперматозоїди стають рухливішими. У складі горіха аргінін – це важлива кислота для чоловіків, яка також присутня у насінній рідині. Ця кислота також бере участь у синтезі гормонів росту та стимуляції утворення м'язової маси. Вітаміни, що у складі бразильського горіха знижують ризик виникнення гіпертонії та захищають печінку від токсинів. Вживання цього горіха прискорить метаболічні процеси, підвищить витривалість та сприйнятливість до навантажень.
Бразильський горіх не рекомендується вживати алергікам та дітям до 5 років. Також протипоказанням до вживання бразильського горіха є такі захворювання:
бронхіальна астма
схильність до набору зайвої ваги
вагітність та годування груддю
загострення хвороб ШКТ
індивідуальна непереносимість та схильність до алергій
захворювання судин мозку
Через високий вміст селену в бразильському горіху при його надмірному переїданні протягом доби можлива інтоксикація селеном, як наслідок утруднене дихання, ниркова недостатність і навіть інфаркт.
Країни походження: Китай, Іран, США – Каліфорнія та Арізона. Каліфорнія є лідером у виробництві волоських горіхів.
20 шт
вітамін Е, фолат, мелатонін, жири омега-3 та антиоксиданти
Білки | Жири | Вуглеводи | Клітковина | ККАЛ |
---|---|---|---|---|
15.2 | 65.2 | 7 | 34 | 654 |
Країни походження: Китай, Іран, США – Каліфорнія та Арізона. Каліфорнія є лідером у виробництві волоських горіхів.
20 шт
вітамін Е, фолат, мелатонін, жири омега-3 та антиоксиданти
Білки | Жири | Вуглеводи | Клітковина | ККАЛ |
---|---|---|---|---|
15.2 | 65.2 | 7 | 34 | 654 |
Цей смачний горіх користується популярністю у пекарів, оскільки для отримання натурального смаку його не потрібно смажити, ні солити. Волоські горіхи часто додаються в печиво, в торти, в кекси та багато інших страв. Він також подобається тим, хто любить похрумтіти.
Волоські горіхи містять велику кількість мононенасичених та поліненасичених жирів і є гарним джерелом білка. Було встановлено, що вони допомагають знизити ризик ожиріння, діабету та серцевих захворювань. Волоські горіхи, що нагадують людський мозок, містять низку корисних для мозку поживних речовин. Для тих, хто намагається підтримувати здорову вагу, поєднання корисних жирів, білка та клітковини у волоських горіхах допомагає зберегти почуття ситості довше, ніж вживання простої вуглеводної їжі.
Неоціненну користь волоські горіхи приносять жінкам, особливо тим, хто планує вагітність. Вони позитивно позначаються на стані плода, надаючи йому важливі мікроелементи та вітаміни для зростання та розвитку. Якщо мама продовжує їсти волоські горіхи після пологів, її молоко стає жирнішим і солодшим. В результаті дитина починає краще смоктати груди і швидше набирати вагу.
Науково доведено, що волоські горіхи збагачують чоловічий організм цинком, магнієм та кальцієм, а також покращують синтез статевого гормону, який забезпечує нормальну потенцію. Особливо корисні зелені горіхи. Вони багаті на вітаміни Е і Р, які позитивно позначаються на чоловічій статевій функції. З цією метою горішки краще їсти разом із сухофруктами або медом.
Завдяки антиоксидантним властивостям волоські горіхи запобігають ризику розвитку аденоми простати. Існує гіпотеза, що вони стимулюють вироблення сперми, що збільшує шанси зачаття.
Хоча більшість людей волоські горіхи захищають від різних захворювань, деяким вони можуть завдати шкоди. Його не варто вживати тим, хто страждає:
Алергіями на горіхи та/або білок є ризик розвитку анафілактичного шоку.
Екземою, псоріазом, нейродермітом навіть пара горіхів може викликати загострення недуг.
Тяжкими розладами кишечника - можливе ускладнення у вигляді коліту.
Ожирінням - волоські горіхи допомагають контролювати вагу, але при дуже великій масі тіла вони протипоказані через високу калорійність.
Небажано перевищувати рекомендовану добову норму волоських горіхів. Навіть у здорових людей переїдання може спровокувати побічні ефекти, зокрема:
стоматит (висип на слизовій оболонці в ротовій порожнині);
запалені гланди;
спазми мозкових судин;
діатез.
Не можна є волоських горіхів, покритих пліснявою або потемнілими. Такі ознаки вказують на те, що почалося вироблення токсичного ферменту, який є серйозною загрозою для здоров'я.
Горіх кедровий – це назва насіння відразу кількох видів сосен: сибірської, європейської, корейської, італійської. Друга назва цих горішків є “еліксиром молодості”.
2 ст. ложки
вітамін Е, кальцій, клітковина, антиоксиданти
Білки | Жири | Вуглеводи | ККАЛ |
---|---|---|---|
11.6 | 65.2 | 7 | 673 |
Горіх кедровий – це назва насіння відразу кількох видів сосен: сибірської, європейської, корейської, італійської. Друга назва цих горішків є “еліксиром молодості”.
2 ст. ложки
вітамін Е, кальцій, клітковина, антиоксиданти
Білки | Жири | Вуглеводи | ККАЛ |
---|---|---|---|
11.6 | 65.2 | 7 | 673 |
Хоча кедрові горіхи містять ті ж поживні речовини та корисні властивості, що й лісові горіхи, насправді це не горіхи. Це насіння соснових дерев. Це насіння знаходиться між лусочками соснових шишок, але тільки близько 20 видів мають кедрові горіхи, досить великі для споживання. Ці дерева ростуть в Азії, Європі та Північній Америці. Історія кедрових горіхів сягає корінням в епоху палеоліту. Грецькі автори згадують кедрові горіхи у своїх працях вже у 300 році до нашої ери. У багатьох країнах кедрові горіхи вважаються делікатесом, їх зазвичай їдять сирими або смаженими, додають у овочеві страви, фарші, соуси, супи, тушковані страви та приготування песто. Особливо смачні кедрові горіхи в підсмаженому вигляді, які можна їсти жменями або посипати улюбленими ними салати.
Окрім пікантного маслянистого смаку, кедрові горіхи – ваші союзники у питаннях збереження здоров’я. Вони сповнені вітамінів, поживних речовин та антиоксидантів, таких як мононенасичені жири, білок, залізо та магній, які допомагають придушити апетит, підвищити енергію, знизити ризик серцевих захворювань, захистити зір та багато іншого. Порція в 100 г містить 673 калорій, 14 г білка і 597 мг калію.
Для жінок важливо зберігати молодість і красу, з цим можуть допомогти кедрові горіхи. Вони активізують процеси омолодження організму, зміцнюють та покращують стан волосся та нігтів. Також зменшують ризик розвитку варикозного розширення вен. Позитивний нормалізуючий ефект горіхи надають і жіноче гормональне тло і цикл, і навіть зменшують менструальні болю. Кедрові горіхи очищають і підтягують шкіру обличчя, сприяючи зменшенню шкірних висипів та прищів. Вагітним жінкам горішки допоможуть позбутися печії, а при вигодовуванні позитивно впливатимуть на лактацію.
До складу цих горішків входять речовини, які допоможуть запобігти болю у серцево-судинній системі у чоловіків. Знижуючи рівень холестерину в крові, кедрові горішки зменшують ймовірність виникнення інфарктів або інсультів. Настоянка цих горіхів допоможе позбутися чоловікам подагри. За рахунок входять до складу амінокислот у чоловіків посилюється приплив крові до статевих органів та збільшується вироблення насіннєвої рідини. Ці умови сприяють кращій ерекції та нормальній роботі передміхурової залози.
Не варто старатися з переїдання кедрових горіхів. Це може призвести до розвитку "синдрому соснового рота", що спричиняє тимчасовий неприємний гіркий присмак у роті. Також будьте обережні за наявності:
Кедрові горіхи сприяють виробленню великої кількості жовчі, що варто враховувати тим, хто має відповідні захворювання. Якщо ви купили горіх, а на смак він гіркий, то, швидше за все, горіх вже зіпсований. Віддавайте перевагу вакуумній упаковці, якщо кедрові горіхи чищені.
Кешью – це єдиний у світі горіх, який зріє не всередині плоду, а зовні. Плоди кеш’ю складаються, по суті, із двох частин: так званого яблука кеш’ю та власне горіха. Родом кеш’ю з Бразилії.
10 шт
вітамін Е, кальцій, клітковина, антиоксиданти
Білки | Жири | Вуглеводи | ККАЛ |
---|---|---|---|
25.7 | 54.1 | 13.2 | 643 |
Кешью – це єдиний у світі горіх, який зріє не всередині плоду, а зовні. Плоди кеш’ю складаються, по суті, із двох частин: так званого яблука кеш’ю та власне горіха. Родом кеш’ю з Бразилії.
10 шт
вітамін Е, кальцій, клітковина, антиоксиданти
Білки | Жири | Вуглеводи | ККАЛ |
---|---|---|---|
25.7 | 54.1 | 13.2 | 643 |
Родом із Бразилії, горіхи кешью мають яскраво виражену ниркоподібну форму та маслянистий, злегка солодкуватий смак. Унікальність горіха кешью полягає в тому, що він росте всередині насіння, яке звисає з яблука дерева кешью. Як і багато інших горіхів, кешью багатий вітамінами, мінералами та антиоксидантами, включаючи вітаміни Е, К і В6, а також мінерали, такі як мідь, фосфор, цинк, магній та залізо. Ці мінерали важливі для підтримки в тонусі здоров’я в цілому, особливо здоров’я очей, серця та крові.
Якщо говорити про жири, то горіхи кешью містять багато корисних жирів – здебільшого мононенасичених та поліненасичених. При помірному вживанні замість насичених жирів (шкідливих жирів) вони можуть допомогти покращити здоров’я серця та запобігти збільшенню ваги. За даними Міністерства сільського господарства України, 100 г кешью містить 553 калорій, 3,3 г клітковини і 18 г білка.
Плоди кешью зазвичай використовуються в кухні Південної та Південно-Східної Азії, а також вживаються самі по собі як поживна, багата білком закуски. Вони також є солодкими ласощами, якщо їх покрити шоколадом. У нашому свіжому асортименті ви знайдете сирі або смажені, солоні або несолоні горіхи кешью, що продаються за доступними цінами.
При вживанні кешью жінки зможуть помітити підвищення лібідо та фертильності. Ослаблення менструальних болів та клімактеричного синдрому. Кешью допоможе зробити ваші нігті міцнішими, а волосся слухняним. Також вам не загрожуватиме передчасна поява сивини. Шкіра на обличчі стане більш пружною та еластичною, що уповільнить процеси її старіння. Цей горіх активізує обмін речовин і здатний надовго вгамувати голод, тому його часто включають в дієти.
При регулярному включенні до свого раціону горіхів кешью у чоловіків зможе підвищитися лібідо, посилитися потенція. А також знизяться ризики появи ранньої еякуляції, при цьому може покращити якість сперматозоїдів. Кешью здатний нейтралізувати негативний вплив сигаретного диму і допоможе чоловікам позбутися шкідливої звички. У складі кешью вітаміни та амінокислоти які здатні підвищувати енергію та витривалість. Горіхи сприяють зменшенню пітливості та активізують зростання волосся, що попередить розвиток облисіння.
Насамперед, звичайно, не старайтеся з кількістю кешью, яку ви з'їдаєте, будь-яке надмірне вживання - це шлях до можливої алергічної реакції. Також варто бути уважним тим, для кого підвищення глюкози може стати проблемою. Так як кеш'ю має цю властивість. Уникайте зморщених і неприємних горіхів, що згіркли, кешью, швидше за все вони зіпсовані і можуть завдати вам неприємностей.
Людям із зайвою вагою потрібно також контролювати розмір порції, інакше переїдання горіха кеш'ю може призвести до ожиріння набагато швидше, ніж без нього.
У макадамії шкаралупа одна з найтвердіших серед усіх горіхів у світі, а сам горіх вважається найдорожчим. Родом із Австралії.
20-30 грам
вітамін Е, кальцій, клітковина, антиоксиданти
Білки | Жири | Вуглеводи | ККАЛ |
---|---|---|---|
26 | 49 | 9 | 550 |
У макадамії шкаралупа одна з найтвердіших серед усіх горіхів у світі, а сам горіх вважається найдорожчим. Родом із Австралії.
20-30 грам
вітамін Е, кальцій, клітковина, антиоксиданти
Білки | Жири | Вуглеводи | ККАЛ |
---|---|---|---|
26 | 49 | 9 | 550 |
Навіть горіхи мають свого короля, це горіх Макадамія.
Цей горіх славиться своєю недоступністю, смаковими відчуттями та високою ціною.
Ціна заснована на складному вирощуванні дерева макадамія та терміном отримання першого врожаю, який може тривати від 7 до 10 років, при тому що багато комах намагаються поласувати цією розкішшю, адже природа знає, що корисно і містить у собі життєві сили. Так ось, горіх макадамія родом із Австралії. Росте таке дерево в дуже дбайливих умовах, йому потрібний бриз океану, вітер та сонце. Тому висота, на якій можливо зібрати цей урожай, може досягати 750 метрів над рівнем моря.
У нашому магазині завжди є свіжі плоди дерева Макадамія, які, як ви пам’ятаєте, можна придбати за ціною від оптового дистриб’ютора. Про те як перевірити свіжість та придатність горіха читайте у статті за посиланням.
Макадамія містить велику кількість антиоксидантів, які допомагають відстрочити розвиток цукрового діабету, серцево-судинних захворювань та хвороби Альцгеймера. Також він допомагає знизити рівень холестерину в крові та зменшити можливі ризики розвитку онкологічних захворювань. Регулярно вживаючи макадамію ви запобігтиме розвитку варикозу, інсультів та гіпертонії. Також горіх зменшує ризик розвитку уроджених дефектів плода у вагітних жінок.
Наукові дослідження показали, що регулярне вживання у раціоні харчування цих горіхів сприяє величезному зниженню ризиків виникнення серцевих патологій у чоловіків. Макадамія допоможе зменшити ризик розвитку хвороб Паркінсона та Альцгеймера. А також покращує активність роботи мозку, підвищує концентрацію та покращує пам'ять. Якщо у вас проблеми з підшлунковою залозою, цей горіх здатний покращити її роботу та запобігти розвитку запалення та загострення панкреатиту.
Макаками найкалорійніший горіх з усіх горіхів! Якщо ви дотримуєтеся дієти, дотримуйтесь денної норми його вживання. Магаданський горіх має значно більше протипоказань, ніж інші, можливо, через своє екзотичне походження та обмежену доступність, а саме він протипоказаний:
Незважаючи на те, що мигдаль зазвичай називають горіхом насправді це не горіхи, а насіння укладене в тверду оболонку плода. По суті, мигдаль є родичем персика, вишні та інших кісточкових фруктів.
20 шт
вітамін Е, антиоксиданти, цинк, аргінін
Білки | Жири | Вуглеводи | ККАЛ |
---|---|---|---|
18.6 | 57.7 | 16.2 | 645 |
Незважаючи на те, що мигдаль зазвичай називають горіхом насправді це не горіхи, а насіння укладене в тверду оболонку плода. По суті, мигдаль є родичем персика, вишні та інших кісточкових фруктів.
20 шт
вітамін Е, антиоксиданти, цинк, аргінін
Білки | Жири | Вуглеводи | ККАЛ |
---|---|---|---|
18.6 | 57.7 | 16.2 | 645 |
Мигдаль своїм смаком тішить рецептори людей уже тисячі років і неодноразово згадується у Біблії. Вважають, що мигдаль зародився в Азії та Африці, його часто їли мандрівники йдучи Великим Шовковим шляхом між Східною Азією та Середземномор’ям. Згодом мигдаль потрапив до Середзамномор’я, Іспанії, Португалії та Франції, а в Північну Америку був вперше завезений іспанськими місіонерами з Каліфорнії.
Користь мигдалю для здоров’я значна. Прекрасне джерело Вітаміну Е, яке допомагає запобігти запаленню та деяким видам раку. Мигдаль один із самих низькокалорійних горіхів.
Мигдаль має безліч застосувань, він широко використовується у випічці. Його можна їсти сирим, обсмаженим, у шкаралупі, бланшированим. покритим шоколадом або йогуртом, а також приправленим різними солодкими та солоними смаками.
Мигдаль, багатий на вітамін Е, має зміцнюючий ефект на нігті та волосся. Також масло мигдалю використовується у боротьбі з целюлітом, а також для відновлення пружності та харчування шкіри після вагітності та грудного вигодовування. Харчові волокна, які також входять до складу горіха, дуже корисні для шлунково-кишкового тракту, а флавоноїди прискорюють процес виведення токсинів з організму та мають омолоджуючий ефект.
Кислоти, що входять до складу горіха, допомагають виведенню холестерину та очищають стінки судин. Аргінін сприяє кращому кровонасичення в ділянці статевого члена, що відмінно впливає на потенцію. Цинк прискорює синтез тестостерону, за браком якого чоловік може втрачати інтерес до інтимного життя. Спортсменам також рекомендують мигдаль у раціоні, оскільки кальцій, калій, магній знижують ризик появи м'язових судом, які можуть виникнути при сильних навантаженнях та зміцнюють кістки.
При переїданні мигдалю є ризик набрати зайву вагу, також можна отримати запаморочення, почастішання серцебиття або навіть зомліти, причиною цього надлишок Вітаміну Е, що містить в мигдалі. Потрібно бути обережним зі зловживанням тим у кого слабка система травлення, в мигдалі багато клітковини.
У природі зустрічається гіркий мигдаль, який багато лікарів забороняють їсти, тому що у великих дозах він може викликати сильне отруєння, а у дітей призвести до смерті.
Варто скоротити вживання мигдалю, якщо у вашому раціоні є препарати чи інші продукти із вмістом марганцю. Так як горіх мигдаль вже сам по собі багате джерело марганцю, надлишок в організмі цього мінералу може викликати проносний ефект.
Близький родич волоського горіха: ядра схожі на вигляд, але ніжніші на смак і мають м’яку шкаралупу. Будучи народженим в Америці, пекан навіть був удостоєний честі, що місяць квітень проголошували місяцем пекана.
20-30 грам
вітаміни А, В та Е, антиоксиданти, фолієва кислота
Білки | Жири | Вуглеводи | ККАЛ |
---|---|---|---|
26 | 72 | 9 | 690 |
Близький родич волоського горіха: ядра схожі на вигляд, але ніжніші на смак і мають м’яку шкаралупу. Будучи народженим в Америці, пекан навіть був удостоєний честі, що місяць квітень проголошували місяцем пекана.
20-30 грам
вітаміни А, В та Е, антиоксиданти, фолієва кислота
Білки | Жири | Вуглеводи | ККАЛ |
---|---|---|---|
26 | 72 | 9 | 690 |
Багато хто згоден з тим, що горіх пекан не тільки багатий на смак, а й корисний для здоров’я. Дослідження Міністерства аграрної політики та продовольства України показують, що пекан – найбагатший антиоксидантами лісовий горіх та входить до числа 15 продуктів із найвищим вмістом антиоксидантів. Крім того, горіхи пекан містять велику кількість корисних жирів, що сприяють зниженню рівня “поганого холестерину”, а також понад 19 вітамінів та мінералів, включаючи вітаміни А, В та Е, фолієву кислоту та кальцій. Чи потрібна ще одна причина любити горіхи пекан? Всього 40 г горіхів пекан містить 10 відсотків денної норми клітковини. З низьким вмістом цукру і холестерину, в 100 г горіхи пекан містять близько 690 калорій і 72 г жирів, що складається в основному з мононенасичених жирних кислот. Ці жири, як відомо, сприяють зниженню рівня “поганого холестерину”.
Пекан виробляється деревом гікорі і зростає в Мексиці та південно-центральному регіоні США, пекан був основним продуктом харчування для багатьох корінних американських племен.
Існує безліч способів насолодитися солодким карамельним смаком горіхів пекан: є їх прямо зі шкаралупи, змішувати із сухофруктами, використовувати для випічки та багато іншого. Наш свіжий асортимент якісних горіхів пекан включає сирі, смажені, глазуровані медом, глазуровані шоколадом, запечені в меді та багато іншого.
Лінолева кислота, яка входить до складу пекану, нормалізує вироблення гормонів та зменшує запальні процеси не тільки в жіночих статевих органах, а й у всьому організмі. Цей горіх містить вітаміни, мікроелементи та жирні кислоти, які сприяють зміцненню волосся та нігтів, а також живлять шкіру, насичуючи її та зменшуючи ознаки активного старіння. Якщо ви відчуваєте сильну втому і втому, то пекан – найкраще рішення. Для жінок після 45 пекан теж дуже корисний – він зміцнює кісткову тканину та знижує ризик розвитку остеопорозу.
Чоловіки оцінять насамперед енергетичну та поживну цінність пекану. Особливо актуально під час занять важкою фізичною працею. Гамма-токоферол, який входить до складу пекану, має протипухлинні властивості і має позитивний ефект при лікуванні раку простати у чоловіків. Бета-каротин та лютеїн сприяють виведенню з крові токсинів та інших сторонніх речовин.
Горіх пекан чудово засвоюється організмом, проте є невеликі застереження. Краще його звести до мінімуму при розладах травної системи, при запорах, захворюваннях печінки (гепатоз), при хронічному панкреатиті, при збоях в ендокринній системі, а також збоях у серцево-судинній системі.
Також залишається індивідуальна непереносимість горіха пекан. З обережністю давати дітям, краще знайомство з горіхом пекан відкласти доти, як дитині виповниться 5 років.
Світовими лідерами з виробництва фісташок є Іран та США. Як і волоський горіх, фісташка росте на гілках дерев у м’якій оболонці, яку видаляють відразу після збирання, а потім горіх підсушують на сонці.
60 шт
вітамін Е, феноли, фолієва кислота
Білки | Жири | Вуглеводи | ККАЛ |
---|---|---|---|
20 | 50 | 7 | 556 |
Світовими лідерами з виробництва фісташок є Іран та США. Як і волоський горіх, фісташка росте на гілках дерев у м’якій оболонці, яку видаляють відразу після збирання, а потім горіх підсушують на сонці.
60 шт
вітамін Е, феноли, фолієва кислота
Білки | Жири | Вуглеводи | ККАЛ |
---|---|---|---|
20 | 50 | 7 | 556 |
Коли йдеться про історію фісташок, необхідно вирушити на тисячі років тому на Близький Схід. Скромні фісташки згадуються навіть у Старому Завіті. У Персії (сучасний Іран) володіння фісташковими гаями прирівнювалося до елітного статусу, і вважалося, що цариця Савська так любила фісташки, що зажадала, щоб весь запас фісташок був зарезервований для неї та її царського двору.
У нашому асортименті фісташки оптом представлені у багатьох видах, включаючи сирі та смажені, слабосолона, солоні, сирі без шкаралупи, смажені без шкаралупи та ряд приправлених сортів. У нас є навіть фісташкове борошно та фісташки у шоколаді. Ці універсальні горіхи можна їсти для перекушування, посипати у вівсянку, пластівці або йогурт, додавати в кекси та випічку.
Фісташки з високим вмістом клітковини (2,8 г) насичують і є відмінним способом контролювати почуття голоду, якщо ви стежите за своєю вагою. У 100 г смажених фісташок міститься 44,4 г переважно мононенасичених і поліненасичених жирів. Ці “корисні жири” допомагають знизити рівень холестерину та зменшити ризик розвитку діабету 2 типу та серцево-судинних захворювань.
Висока концентрація фенолів оновлює організм на клітинному рівні, що сприяє омолодженню організму. Активізується вироблення колагену, завдяки цьому підвищується пружність та еластичність шкіри. Токоферол (вітамін Е) допоможе нормалізувати менструальний цикл, а також підвищить шанси зачаття дитини. Фісташки у складі у яких міститься велика кількість фолієвої кислоти, зможуть забезпечити правильний розвиток плода та запобігають виникненню патологій.
Вживання в раціоні фісташок допоможе чоловікам знизити ризики розвитку імпотенції, та покращить вироблення чоловічого гормону – тестостерону. Фолієва кислота, яка також є у складі фісташок, здатна підвищувати якість сперми. Ці горіхи насичують організм корисним холестерином – це значно знижує ймовірність появи серцево-судинних захворювань та патологій.
Протипоказанням до вживання фісташок є гіпертонія, схильність до набору зайвої ваги, надмірне вживання негативно може позначитися на шлунково-кишковому тракті. Краще відмовитись від фісташок на останніх місяцях вагітності. Не рекомендується давати фісташки дітям віком до 5 років. При будь-яких проявах алергічних реакцій зверніться до лікаря.
Не намагайтеся позбутися шкаралупи горіха зубами, на жаль, можете травмувати зуби або ясна. Уламки шкаралупи можуть вас поранити.
Ліщина, на якій росте фундук, відносять до сімейства березових рослин. Найбільше фундука вирощується у Туреччині. Ця країна виробляє 3/4 всього його світового обсягу.
20 шт
вітамін Е, феноли, фолієва кислота
Білки | Жири | Вуглеводи | ККАЛ |
---|---|---|---|
16.1 | 66.9 | 9.9 | 704 |
Ліщина, на якій росте фундук, відносять до сімейства березових рослин. Найбільше фундука вирощується у Туреччині. Ця країна виробляє 3/4 всього його світового обсягу.
20 шт
вітамін Е, феноли, фолієва кислота
Білки | Жири | Вуглеводи | ККАЛ |
---|---|---|---|
16.1 | 66.9 | 9.9 | 704 |
Більшість фундука вирощується в Туреччині, Іспанії та Італії та США. Серед переваг фундука – відмінне джерело фолату, вітаміну Е, вітаміну В6, марганцю, олеїнової кислоти та багато іншого. Все це в сукупності допомагає підтримувати здоров’я кісток і суглобів, запобігати деяким видам раку, покращувати здоров’я серця та травного тракту та багато іншого. У 100 г фундука міститься 628 калорій, 15 г білка і 10 г клітковини.
Фундук – улюбленець світу випічки. Вони чудові в шоколаді і часто використовуються для приготування багатьох кондитерських виробів та лікерів. Їх також можна вживати в сирому, смаженому вигляді або як інгредієнт для багатьох корисних страв.
Вітаміни і мінерали, що входять до складу фундуку, стимулюють процеси метаболізму, при цьому прискорюються процеси спрямовані на розщеплення жирових клітин. Знижують ризики розвитку карцином та інших ракових утворень у молочних залозах. Насичують шкіру корисними вітамінно-мінеральними елементами, тим самим допомагають позбавитися від висипу вугрів, лущень і подразнень. Нормалізують роботу ЦНС та захищають від можливих стресів, а також перепадів настрою в період менопаузи та менструації.
Фундук допоможе зміцнити стінки кровоносних судин і покращить роботу кровоносної системи. За рахунок цього знижуються ризики розвитку раку передміхурової залози. Регулярно вживаючи фундук у чоловіків підвищується статева витривалість, покращується якість сперми та вирішується проблема передчасної еякуляції. Цей горіх сприяє розвитку м'язової маси та підвищує енергетичний потенціал.
Індивідуальна нестерпність, наявність алергії на фундук, надмірна вага. При переїданні горіха фундук можливий біль голови, нудота. Не варто захоплюватися фндуками при таких захворюваннях:
Харчова цінність горіхів на 100 г ваги
Горіхи власними силами є дуже висококалорійним продуктом. З їх вживанням потрібно бути дуже обережним.
Самий калорійний горіх – горіх макадамія, нещодавно з’явився на наших прилавках горіх, має неповторний смак ні на що не схожий, дуже рекомендуємо його спробувати. Лідер з калорійності та вмісту жирів: 718 ккал та 76.1 гр жиру на 100 грам.
Горіх з найвищим вмістом білка – арахіс, 25.8 гр на 100 грам. Зверніть увагу на арахісову пасту, як джерело додаткового білка.
Найменш калорійний горіх – кешью, лідер серед послідовників кето-дієти. Однак містить більше вуглеводів, ніж інші горіхи більше 30 г на 100 г ваги.
Найменше вуглеводів у бразильському горіху, але він все ще знаходиться у трійці лідерів за вмістом жирів разом з горіхом макадамія та кедровим горіхом.
Дотримуйтесь рекомендацій дієтологів і не старайтеся з кількістю горіхів, що вживаються, завжди є ризик набрати зайвих калорій навіть з невеликої жменьки горіхів.